Sorteer op

Welke kleur raamsticker  van statisch hechtend materiaal is het mooist?

Je kunt namelijk uit 2 kleuren statisch hechtende stickers kiezen, wit of zwart. Sowieso is dat heel persoonlijk dit hangt ook samen met de kleuren in je interieur. Ik vind zelf zwart erg mooi, maar dat valt in de avond minder op. In de avond zie je de witte raamstickers het beste. Voor beide kleuren geldt: zodra er licht door het raam schijnt zie je kleine luchtbelletjes onder de stickers. Die belletjes zijn niet te voorkomen.  Bij de zwarte stickers valt dit veel minder op dan bij de witte stickers. Wat wellicht wel een beetje kan helpen: maak het raam nat met bijvoorbeeld een plantenspuit, plak dan de stickers en wrijf alles voorzichtig droog. Dan veeg je de meeste luchtbelletjes weg. 
Hou hier dus goed rekening mee als je de raamstickers wilt aanschaffen. Het zou zonde zijn als je niet tevreden bent toch?

Mijn raamstickers plakken niet zo goed meer wat kan ik doen?

De raamstickers worden soms door kinderhandjes en stof een beetje vies. Dat kan ervoor zorgen dat ze niet meer zo goed plakken als eerder. Vul een bakje met wat water en een klein beetje afwasmiddel. Haal de stickers even door het water en dep ze schoon met een stukje keukenpapier of laat ze drogen op een theedoek. Daarna plakken ze weer veel beter.

Ik heb raamstickers gekocht, hoe te beginnen?

Ik plak zelf altijd eerst de huisjes op het raam. Zij zijn de basis van de straatjes. Die laat ik meestal ook de hele periode zitten. De huisjes kun je verdelen over het raam. Ik laat links en rechts altijd een stukje over zodat er tussen het kozijn en het huisje ook nog wat accessoires geplakt kunnen worden. Je kunt ook alle voorbeeldfoto’s bekijken om ideeën op te doen.

Hoe kan ik de raamstickers het beste bewaren?

Als je het straatje weer op wilt ruimen, kun je de stickers weer terug op het vel plakken. Het is niet erg als je ze over elkaar heen plakt. Je haalt ze namelijk makkelijk weer van elkaar los. De stickers worden geleverd in een plastic zakje, hierin kun je de vellen in bewaren.

Mijn raam is …..groot, hoeveel stickers heb ik dan nodig?

Denk dat dit de meest gestelde vraag is van allemaal. Ik ga je een paar voorbeelden geven zodat je een beetje een idee hebt hoe de verdeling is.
Het is natuurlijk sowieso afhankelijk van of jij de huisjes dicht bij elkaar wilt hebben of verder uit elkaar. Hoe meer je ze uit elkaar doet, hoe meer andere plaatjes er tussen passen. Je hoeft trouwens de huisjes echt niet strak op een rij te plaatsen. Als je de huisjes wat meer omhoog doet, kun je onder de huisjes ook nog afbeeldingen kwijt.
De formaten van de huisjes worden ook genoemd op de website, zo zou je alvast eem beetje kunnen gaan rekenen wat het mooiste uitkomt.  Maar heb je een groot raam dan is het geen enkel probleem om alles wat meer uit elkaar te plakken. Bovendien willen de kinderen het misschien nog wel eens verplaatsen. Doordat de stickers herbruibaar zijn is dit geen enkel punt, dus ben je zelf nog niet tevreden over je eerste opzet kun je nog alle kanten op.

© 2012 - 2024 Zelftraktatiesmaken.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel